Contactgegevens

Koningin Wilhelminalaan 3

3527 LA Utrecht

030-2363707

135,00

E-Learning

Autismespectrumstoornis basis (ASS)

autisme_hugehumb

Toevoegen aan winkelwagen

Dagelijks verwerken we duizenden prikkels. We ruiken, proeven, voelen, horen en zien. Zo geven we betekenis aan wat we waarnemen. Mensen met autisme hebben moeite met grote hoeveelheden prikkels. Wat hen onderscheidt van mensen zonder autisme is niet zozeer hun gedrag, maar vooral de wijze waarop ze waarnemen en denken. Het herkennen van autisme en weten wat het voor iemand betekent om autisme te hebben, helpt bij een autisme vriendelijke benadering.

Deze opleiding richt zich met name op de theoretische basiskennis over de kenmerken van autisme en hoe je deze vervolgens als professional kunt herkennen en mee om kunt gaan.

Voor wie?
De e-learning is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk te maken kan krijgen met jongeren en volwassenen met autisme. Denk hierbij aan professionals die werken in een sociaal wijkteam, binnen een sociale werkvoorziening, docenten of medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg.

Programma en resultaat
De tijdsinvestering van e-learning is 6,5 uur en is opgebouwd uit de volgende modules:
⦁ Module 1. Wat is een autismespectrumstoornis (ASS)
⦁ Module 2. Informatieverwerking bij mensen met ASS
⦁ Module 3. Gedragskenmerken
⦁ Module 4. Diagnose
⦁ Module 5. Hoe kun je omgaan met iemand met ASS
⦁ Eindopdracht

Na afloop van de e-learning:
⦁ Weet je wat een autismespectrumstoornis (ASS) is;
⦁ Weet je hoe de informatieverwerking in de hersenen bij kinderen, jongeren en volwassenen met ASS verloopt;
⦁ Heb je inzicht in verschillende verklaringsmodellen over hoe de hersenen informatie verwerkt bij kinderen, jongeren en volwassenen met ASS;
⦁ Weet je welke beperkingen mensen met ASS in meer of mindere mate kunnen ervaren;
⦁ Kun je de gedragskenmerken van autisme per levensfase herkennen;
⦁ Begrijp je waardoor er problemen kunnen ontstaan in de communicatie, sociale interactie, prikkelverwerking en flexibiliteit in denken en gedrag bij mensen met autisme;
⦁ Weet je hoe en door wie een diagnose binnen ASS gesteld kan worden;
⦁ Weet je waar je rekening mee kunt houden in de omgang met mensen met ASS;
⦁ Beschik je over tips voor een goede communicatie met mensen met een ASS;
⦁ Weet je waar je terecht kunt met al je vragen over autisme, over hulp bij autisme en over alles waar je je zorgen over maakt rond het autisme van een naaste of cliënt.

Aandachtspunten
Om de opleiding goed te doorlopen, is het handig om met de volgende aandachtspunten rekening te houden:
⦁ Om de eindopdracht uit te kunnen voeren moet je in de mogelijkheid zijn om in gesprek te gaan met iemand uit de eigen praktijk waarbij er sprake is van een stoornis binnen het autismespectrum. Lukt dit niet, kun je eventueel ook in gesprek gaan met een persoon met een autismespectrumstoornis uit je naaste omgeving.
⦁ Indien filmpjes of website links niet openen, ligt dit waarschijnlijk aan de beveiligingsinstellingen van jouw organisatie. Dit kan door de systeembeheerder worden aangepast.
⦁ Van de button ‘contact’ kunt u vragen stellen aan de cursuscoördinator over de leeromgeving. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met MEE NL: k.spruijt@mee.nl.
⦁ Aan het einde van de opleiding vragen we je om een evaluatie in te vullen over zowel de e-learning als de workshop. Dit gebruiken wij ter verbetering van het opleidings- en trainingsaanbod.

Accreditatie en certificaat
Voor het behalen van het certificaat is het van belang dat je alle opdrachten uitvoert. De ingevulde opdrachten sla je steeds op in je eigen computer, waarna je ze kunt uploaden in je leeromgeving (via de knop 'formulier'). Vervolgens klik je op de knop ‘Afronden’, waarmee je de module afsluit en geen aanpassingen meer kan doen in de opdrachten. Daarna kun je door met de volgende module.

Na het afronden van alle opdrachten, en alle modules dus op 'groen' staan, wordt je portfolio ingediend. De beoordelaar checkt of je alle opdrachten hebt uitgevoerd. Daarna ontvang je je certificaat. Op het certificaat kun je zien hoeveel registerpunten er aan deze opleiding gekoppeld zijn. Je kunt het certificaat uploaden in je portfolio van het Kwaliteitsregister Jeugd en/of Registerplein om de registerpunten te verzilveren.

De e-learning 'Autismespectrumstoornis basis (ASS) is geaccrediteerd bij het SKJ voor 6,5 punt en het Registerplein voor 6,5 punt.

Verdieping
Voor het toepassen van de theorie in de praktijk wordt geadviseerd een aanvullende training te volgen. Via MEE NL kan bijvoorbeeld de aansluitende training ‘Herkennen van en omgaan met ASS (meenl-academie.nl) worden gevolgd.

Toegang e-learning
Na aanschaf van de e-learning krijg je binnen één werkdag toegang tot een leeromgeving van waaruit je aan de e-learning zult gaan werken. Tevens ontvang je dan een e-mailbericht met verdere informatie. Indien dit niet het geval is, kun je contact opnemen met info@haka-content.nl.

Zonder abonnement heeft de kandidaat één maand toegang tot de leeromgeving

(Verlenging is mogelijk à € 5/maand)

Terug naar e-learning

Uw bestelling

Totaal: 0,00

Betalen