Contactgegevens

Koningin Wilhelminalaan 3

3527 LA Utrecht

030-2363707

135,00

E-Learning

Herkennen van en omgaan met LVB (basis)

autisme_hugehumb

Toevoegen aan winkelwagen

Je komt dagelijks in contact met mensen waarmee het contact anders loopt dat gehoopt. Het zou kunnen dat een licht verstandelijke beperking hierin een rol speelt. Je hebt het gevoel dat dit ‘lastige’ klanten zijn, maar eigenlijk komt het gedrag voort uit onmacht en onvermogen. Je kunt deze mensen bijvoorbeeld herkennen aan:

⦁ het niet komen opdagen bij een gesprek;
⦁ het niet nakomen van gemaakte afspraken;
⦁ de stille, passieve reactie in een gesprek;
⦁ verbale en/of neiging tot fysieke agressie tijdens een gesprek;
⦁ de hoeveelheid tijd die zij nodig hebben om taken uit te voeren of een gesprek te voeren;
⦁ ja zeggen en nee doen;
⦁ de zogenaamde draaideurklanten.

Deze basisopleiding richt zich met name op de theoretische basiskennis over de kenmerken van een licht verstandelijke beperking en hoe je deze vervolgens als professional kunt herkennen en mee om kunt gaan.

Voor wie?
De e-learning is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met kinderen en/of volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Denk hierbij aan professionals die werken in een sociaal wijkteam, op een afdeling binnen de gemeente zoals Wmo of werk en inkomen, op scholen, binnen een sociale werkvoorziening of aan medewerkers op een HR afdeling in een bedrijf waar iemand met een licht verstandelijke beperking werkt.

Programma en resultaat
De tijdsinvestering van e-learning is 4,5 uur en is opgebouwd uit de volgende modules:
⦁ Module 1. Wat is een licht verstandelijke beperking?
⦁ Module 2. Oorzaken van LVB en hoe is het vast te stellen?
⦁ Module 3. Hoe herken je een licht verstandelijke beperking?
⦁ Module 4. Gevolgen voor de cliënt 
⦁ Module 5. Voorbereiding op de training (alleen van toepassing voor degenen die ook de training volgen)

Na afloop van de e-learning:
⦁ Ken je de wetenschappelijke- en praktijkdefinitie van een (licht) verstandelijke beperking;
⦁ Weet je wat een licht verstandelijke beperking is en wat de oorzaken en de sociaal-emotionele gevolgen zijn;
⦁ Ken je het belang van het tijdig herkennen van een licht verstandelijke beperking;
⦁ Weet je hoe je een licht verstandelijke beperking kan herkennen binnen de verschillende levensgebieden;
⦁ Weet je waarom het lastig is voor mensen met een licht verstandelijke beperking om te voldoen aan de eisen van de samenleving.

Aandachtspunten
Om de opleiding goed te doorlopen, is het handig om met de volgende aandachtspunten rekening te houden:
⦁ Het is mogelijk dat bepaalde websitelinks of filmpjes niet openen. Dit kan aan de beveiligingsinstellingen van jouw organisatie liggen. Geef dit door aan de systeembeheerder van jouw organisatie, zodat beveiligingsinstellingen aangepast kunnen worden.
⦁ Er is een cursuscoördinator vanuit HaKa. Deze kun je via de button ‘contact met de cursuscoördinator’ vragen stellen van algemene aard over de leeromgeving. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met MEE NL: k.spruijt@mee.nl.
⦁ Aan het einde van de opleiding vragen we je om een evaluatie in te vullen over zowel de e-learning als de workshop. Dit gebruiken wij ter verbetering van het opleidings- en trainingsaanbod.

Accreditatie en certificaat
Voor het behalen van het certificaat is het van belang dat je alle opdrachten uitvoert. De ingevulde opdrachten sla je steeds op in je eigen computer, waarna je ze kunt uploaden in je leeromgeving (via de knop 'formulier'). Vervolgens klik je op de knop ‘Afronden’, waarmee je de module afsluit en geen aanpassingen meer kan doen in de opdrachten. Daarna kun je door met de volgende module.

Na het afronden van alle opdrachten, en alle modules dus op 'groen' staan, wordt je portfolio ingediend. De beoordelaar checkt of je alle opdrachten hebt uitgevoerd. Daarna ontvang je je certificaat. Op het certificaat kun je zien hoeveel registerpunten er aan deze opleiding gekoppeld zijn. Je kunt het certificaat uploaden in je portfolio van het Kwaliteitsregister Jeugd en/of Registerplein om de registerpunten te verzilveren.

De e-learning 'Herkennen van en omgaan met een lichtverstandelijke beperking" is geaccrediteerd bij het SKJ voor 4,5 punt en het Registerplein voor 4,5 punt.

Verdieping
Voor het toepassen van de theorie in de praktijk wordt geadviseerd een aanvullende training te volgen. Via MEE NL kan bijvoorbeeld de aansluitende training ‘Herkennen van en omgaan met LVB (meenl-academie.nl) worden gevolgd.

Toegang e-learning
Na aanschaf van de e-learning krijg je binnen één werkdag toegang tot een leeromgeving van waaruit je aan de e-learning zult gaan werken. Tevens ontvang je dan een e-mailbericht met verdere informatie. Indien dit niet het geval is, kun je contact opnemen met info@haka-content.nl.

 Zonder abonnement heeft de kandidaat één maand toegang tot de leeromgeving

(Verlenging is mogelijk à € 5/maand)

Terug naar e-learning

Uw bestelling

Totaal: 0,00

Betalen