Contactgegevens

Koningin Wilhelminalaan 3

3527 LA Utrecht

030-2363707

135,00

E-Learning

LVB en loverboyproblematiek

lesmomgeving_hugehumb

Toevoegen aan winkelwagen

Met het onderwerp loverboys zijn een aantal begrippen onlosmakelijk verbonden, zoals mensenhandel, prostitutie, seksuele uitbuiting, ronselen, lovergirl, grooming en sexting. Met name meisjes met een niet zichtbare beperking zijn extra kwetsbaar en kunnen daardoor eerder slachtoffer worden van een loverboy.

Deze opleiding richt zich op het vergroten van kennis over mensen met een licht verstandelijke beperking en loverboysproblematiek.

Voor wie?
De e-learning is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Denk hierbij aan professionals die werken in een sociaal wijkteam, op een afdeling binnen de gemeente zoals Wmo, de geestelijke gezondheidszorg of aan medewerkers op een HR afdeling in een bedrijf waar iemand met een licht verstandelijke beperking werkt.

Instapniveau
Om deze opleiding te kunnen volgen beschik je over voldoende theoretische basiskennis over een licht verstandelijke beperking. Heb je nog niet voldoende basiskennis, volg dan eerst de basisopleiding Herkennen van en omgaan met licht verstandelijke beperking.

Programma en resultaat
De tijdsinvestering van e-learning is 6 uur en is opgebouwd uit de volgende modules:
⦁ Module 1. Opfrissen basistheorie LVB
⦁ Module 2. Wat is een loverboy?
⦁ Module 3. Werkwijze van loverboys?
⦁ Module 4. Slachtoffers
⦁ Module 5. Signaleren en hulp inschakelen
⦁ Eindopdracht

Na afloop van de e-learning:
⦁ Heb je je basiskennis over mensen met een licht verstandelijke beperking opgefrist;
⦁ Weet je wat een loverboy is en ken je de betekenis van daarbij horende begrippen zoals: mensenhandel, prostitutie, seksuele uitbuiting, ronselen, lovergirl, grooming en sexting;
⦁ Heb je kennis van het profiel van een loverboy;
⦁ Heb je inzicht in de werkwijze van een loverboy;
⦁ Weet je welke persoonlijke omstandigheden en factoren kunnen bijdragen aan het slachtofferschap en kun je dit herkennen;
⦁ Weet je welke signalen je kunt herkennen bij een slachtoffer van een loverboy en ken je de gevolgen hiervan;
⦁ Weet je waarom meisjes met een licht verstandelijke beperking extra kwetsbaar zijn om slachtoffer te worden van een loverboy;
⦁ Weet je welke hulpmiddelen er zijn voor professionals die te maken hebben met loverboyproblematiek en weet je welke verschillende stappen je kunt doorlopen als je vermoedt dat een meisje slachtoffer is van een loverboy;
⦁ Weet je hoe je het gesprek kunt aangaan met loverboyslachtoffers met een licht verstandelijke beperking;
⦁ Weet je waar je terecht kunt voor hulp en vragen die te maken hebben met loverboyproblematiek.

Aandachtspunten
Om de opleiding goed te doorlopen, is het handig om met de volgende aandachtspunten rekening te houden:
⦁ Om de eindopdracht te kunnen maken moet je zelf een casus of situatie, waarin je vermoedens hebt van loverboyproblematiek, aanleveren en beschrijven.
⦁ Het is mogelijk dat bepaalde websitelinks of filmpjes niet openen. Dit kan aan de beveiligingsinstellingen van jouw organisatie liggen. Geef dit door aan de systeembeheerder van jouw organisatie, zodat beveiligingsinstellingen aangepast kunnen worden.
⦁ Er is een cursuscoördinator vanuit HaKa. Deze kun je via de button ‘contact met de cursuscoördinator’ vragen stellen van algemene aard over de leeromgeving. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met MEE NL: k.spruijt@mee.nl.
⦁ Aan het einde van de opleiding vragen we je om een evaluatie in te vullen over zowel de e-learning als de workshop. Dit gebruiken wij ter verbetering van het opleidings- en trainingsaanbod.

Accreditatie en certificaat
Voor het behalen van het certificaat is het van belang dat je alle opdrachten uitvoert. De ingevulde opdrachten sla je steeds op in je eigen computer, waarna je ze kunt uploaden in je leeromgeving (via de knop 'formulier'). Vervolgens klik je op de knop ‘Afronden’, waarmee je de module afsluit en geen aanpassingen meer kan doen in de opdrachten. Daarna kun je door met de volgende module.

Na het afronden van alle opdrachten, en alle modules dus op 'groen' staan, wordt je portfolio ingediend. De beoordelaar checkt of je alle opdrachten hebt uitgevoerd. Daarna ontvang je je certificaat. Op het certificaat kun je zien hoeveel registerpunten er aan deze opleiding gekoppeld zijn. Je kunt het certificaat uploaden in je portfolio van het Kwaliteitsregister Jeugd en/of Registerplein om de registerpunten te verzilveren.

De e-learning 'LVB en loverboyproblematiek' is geaccrediteerd bij het SKJ voor 6 punten en het Registerplein voor 6 punten.

Toegang e-learning
Na aanschaf van de e-learning krijg je binnen één werkdag toegang tot een leeromgeving van waaruit je aan de e-learning zult gaan werken. Tevens ontvang je dan een e-mailbericht met verdere informatie. Indien dit niet het geval is, kun je contact opnemen met info@haka-content.nl.

Zonder abonnement heeft de kandidaat één maand toegang tot de leeromgeving
(Verlenging is mogelijk à € 5/maand)

Terug naar e-learning

Uw bestelling

Totaal: 0,00

Betalen