Contactgegevens

Koningin Wilhelminalaan 3

3527 LA Utrecht

030-2363707

50,00

E-Learning

Niet zichtbare beperkingen beter in beeld voor loket- en baliemedewerkers

GGZ_hugehumb

Toevoegen aan winkelwagen

De afgelopen jaren halen mensen met verward gedrag steeds vaker het nieuws. In je werk kan je terecht komen in situaties waarin mensen zich anders gedragen dan je verwacht en lijkt er sprake van verward gedrag. Verward gedrag kan ook niet begrepen gedrag zijn, wat voorkomt uit een niet zichtbare beperking, zoals niet-aangeboren hersenletsel (NAH), lichte verstandelijke beperkingen (LVB) en autisme (ASS). Bij de aanpak van personen met verward gedrag is het daarom belangrijk om deze beperkingen te herkennen en weten hoe er mee om te gaan. 

Deze opleiding richt zich met name op het vergroten van kennis over niet zichtbare beperkingen en geeft concrete adviezen voor communicatie en omgang. 

Voor wie?
De e-learning is op maat gemaakt voor de volgende zes beroepsgroepen werkzaam in de wijk: agent op straat, sociaal beheerder, wijkverpleegkundige, loket- of baliemedewerker, ambulancepersoneel en doktersassistent. 

Programma en resultaat 
De tijdsinvestering van e-learning is 4 uur en is opgebouwd uit de volgende modules:
⦁ Module 1. Trend verward gedrag
⦁ Module 2. Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
⦁ Module 3. Licht verstandelijke beperking (LVB) 
⦁ Module 4. Autisme Spectrum Stoornis (ASS)
⦁ Module 5. Samenvatting 
⦁ Module 6: Praktijk opdrachten 
⦁ Module 7: Sociale kaart 

Na afloop van de e-learning: 
⦁ Weet je dat mensen met NAH, LVB en ASS verward gedrag kunnen vertonen dat eerder onbegrepen gedrag is wat voortkomt uit de beperking;
⦁ Weet je wat NAH, LVB en ASS inhouden;
⦁ Kun je mensen met NAH, LVB en ASS beter herkennen;
⦁ Weet je hoe je kunt omgaan en communiceren met mensen met NAH, LVB en ASS;
⦁ Heb je een beeld van de overeenkomsten en verschillen van kenmerken en aandachtspunten bij communicatie en omgang bij mensen met NAH, LVB en ASS.


Aandachtspunten
Om de opleiding goed te doorlopen, is het handig om met de volgende aandachtspunten rekening te houden:
⦁ Bij de opdrachten is het van belang om collega’s te betrekken. Bijvoorbeeld door deze met hen te bespreken. Hierdoor krijg je meer zicht op je eigen functioneren en kun je jezelf verder ontwikkelen.
⦁ Indien filmpjes of website links niet openen, ligt dit waarschijnlijk aan de beveiligingsinstellingen van jouw organisatie. Dit kan door de systeembeheerder worden aangepast.
⦁ Van de button ‘contact’ kunt u vragen stellen aan de cursuscoördinator over de leeromgeving. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met MEE NL: k.spruijt@mee.nl
⦁ Aan het einde van de opleiding vragen we je om een evaluatie in te vullen over zowel de e-learning als de workshop. Dit gebruiken wij ter verbetering van het opleidings- en trainingsaanbod.

Certificaat
Het is belangrijk dat je aan het einde van elke module steeds op de knop ‘Afronden’ klikt. Er verschijnt een groen vinkje als je de module doorlopen hebt. Je kunt de e-learning tussendoor afsluiten en later starten daar waar je gebleven bent. Wanneer alle onderdelen doorlopen zijn ontvang je een digitaal certificaat.

Colofon
De e-learning 'Niet zichtbare beperkingen beter in beeld: NAH, LVB en ASS’ maakt deel uit van de MEE Academie. MEE bestaat uit 20 MEE-organisaties met als missie meedoen mogelijk maken. Dit doen zij door mensen met een beperking te ondersteunen. De ontwikkeling van de e-learning is mogelijk gemaakt met subsidie van ZonMw en met betrokkenheid van Integraal Werken in de Wijk, Kenniscentrum LVB, Nederlandse Vereniging Autisme (NVA) en het Hersenletselteam uit Overijssel. Verder zijn de inbreng en ervaringen verwerkt van mensen met NAH, LVB en ASS. Naast die van ervaringsdeskundigen zelf is informatie gekregen van de LFB, belangenorganisatie van mensen met een verstandelijke beperking. Vertegenwoordigers van de diverse professionals zijn betrokken bij de ontwikkeling van de e-learning voor hun beroepsgroep.

Verdieping 
Bekijk hier de andere activiteiten van MEE rondom personen met verward gedrag (meenl-academie.nl).

Toegang e-learning
Na aanschaf van de e-learning krijg je binnen één werkdag toegang tot een leeromgeving van waaruit je aan de e-learning zult gaan werken. Tevens ontvang je dan een e-mailbericht met verdere informatie. Indien dit niet het geval is, kun je contact opnemen met info@haka-content.nl.

Zonder abonnement heeft de kandidaat één maand toegang tot de leeromgeving
(Verlenging is mogelijk à € 5/maand)

Terug naar e-learning

Uw bestelling

Totaal: 0,00

Betalen