Contactgegevens

Koningin Wilhelminalaan 3

3527 LA Utrecht

030-2363707

135,00

E-Learning

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

omgaan-met-verandering_hugehumb

Toevoegen aan winkelwagen

Het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) betekent een breuk in iemands levenslijn, de wereld is niet meer zoals hij was. Zowel voor de persoon met NAH als voor de omgeving leveren de gevolgen op cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied vaak problemen op. Mensen met NAH vormen een specifieke en nog behoorlijk onbekende doelgroep in onze maatschappij. Aan de meeste mensen met NAH zie je namelijk eerste instantie vaak niets en daarom stuitten mensen met NAH vaak op onbegrip vanuit hun omgeving.

Deze opleiding richt zich met name op de theoretische basiskennis over de kenmerken van NAH en hoe je deze vervolgens als professional kunt herkennen en mee om kunt gaan.

Voor wie?
De e-learning is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk te maken kan krijgen met jongeren en volwassenen met NAH. Denk hierbij aan professionals die werken in een sociaal wijkteam, op een afdeling binnen de gemeente, op scholen, binnen een sociale werkvoorziening of aan medewerkers op een HR afdeling in een bedrijf waar iemand met NAH werkt.

Programma en resultaat
De tijdsinvestering van e-learning is 9,5 uur en is opgebouwd uit de volgende modules:
⦁ Module 1. Wat is NAH
⦁ Module 2. Gevolgen van NAH
⦁ Module 3. NAH herkennen
⦁ Module 4. In gesprek over NAH
⦁ Module 5. Hulp en ondersteuning voor mensen met NAH
⦁ Eindopdracht

Na afloop van de e-learning:
⦁ Weet je wat niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is;
⦁ Weet je welke gevolgen NAH kan hebben voor de persoon zelf en zijn omgeving;
⦁ Weet je dat het oplopen van hersenletsel kan zorgen voor rouw en verliesverwerking;
⦁ Ken je het onderscheid tussen de zichtbare -en onzichtbare gevolgen van NAH;
⦁ Ben je je er van bewust dat elke persoon met NAH anders is en andere gevolgen ervaart;
⦁ Weet je hoe NAH kan worden vastgesteld;
⦁ Weet je welke signalen kunnen wijzen op NAH en kun je dit bij jeugdigen en volwassenen herkennen;
⦁ Weet je welke doelen een gesprek over NAH kan hebben en welke aandachtspunten hierbij belangrijk zijn;
⦁ Weet je waar je rekening mee kunt houden in de omgang met mensen met NAH.
⦁ Weet je hoe je het beste in gesprek kunt gaan over NAH;
⦁ Kun je ervoor zorgen dat iemand met NAH de juiste hulp en ondersteuning krijgt.
⦁ Ben je op de hoogte van de twee zorgfasen bij NAH;
⦁ Heb je een eigen sociale kaart van de gezondheidszorg en hulpverlening voor NAH binnen de eigen regio;
⦁ Kun je nagaan of een bezoek aan een organisatie effectief was en hiervoor redenen benoemen;
⦁ Heb je kennis over de hulpmiddelen die er zijn voor mensen met NAH;
⦁ Kun je de eigen sociale kaart in de praktijk toepassen.

Aandachtspunten
Om de opleiding goed te doorlopen, is het handig om met de volgende aandachtspunten rekening te houden:
⦁ Voor de uitvoering van de opdrachten is het van belang dat een deelnemer contact kan leggen met een persoon met NAH. Dit om de geleerde theorie in de praktijk te kunnen toepassen.
⦁ Indien filmpjes of website links niet openen, ligt dit waarschijnlijk aan de beveiligingsinstellingen van jouw organisatie. Dit kan door de systeembeheerder worden aangepast.
⦁ Van de button ‘contact’ kunt u vragen stellen aan de cursuscoördinator over de leeromgeving. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met MEE NL: k.spruijt@mee.nl.
⦁ Aan het einde van de opleiding vragen we je om een evaluatie in te vullen over zowel de e-learning als de workshop. Dit gebruiken wij ter verbetering van het opleidings- en trainingsaanbod.

Accreditatie en certificaat
Voor het behalen van het certificaat is het van belang dat je alle opdrachten uitvoert. De ingevulde opdrachten sla je steeds op in je eigen computer, waarna je ze kunt uploaden in je leeromgeving (via de knop 'formulier'). Vervolgens klik je op de knop ‘Afronden’, waarmee je de module afsluit en geen aanpassingen meer kan doen in de opdrachten. Daarna kun je door met de volgende module.

Na het afronden van alle opdrachten, en alle modules dus op 'groen' staan, wordt je portfolio ingediend. De beoordelaar checkt of je alle opdrachten hebt uitgevoerd. Daarna ontvang je je certificaat. Op het certificaat kun je zien hoeveel registerpunten er aan deze opleiding gekoppeld zijn. Je kunt het certificaat uploaden in je portfolio van het Kwaliteitsregister Jeugd en/of Registerplein om de registerpunten te verzilveren.

De e-learning 'Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is geaccrediteerd bij het SKJ voor 9,5 punt en het Registerplein voor 9,5 punt.

Verdieping
Voor het toepassen van de theorie in de praktijk wordt geadviseerd een aanvullende training te volgen. Via MEE NL kan bijvoorbeeld de aansluitende training ‘Herkennen van en omgaan met NAH (meenl-academie.nl) worden gevolgd.

Toegang e-learning

Na aanschaf van de e-learning krijg je binnen één werkdag toegang tot een leeromgeving van waaruit je aan de e-learning zult gaan werken. Tevens ontvang je dan een e-mailbericht met verdere informatie. Indien dit niet het geval is, kun je contact opnemen met info@haka-content.nl.

Zonder abonnement heeft de kandidaat één maand toegang tot de leeromgeving
(Verlenging is mogelijk à € 5/maand)

Terug naar e-learning

Uw bestelling

Totaal: 0,00

Betalen